HTML

Pincekonyha

Találtam pár szakácskönyvet a pincében. Elég régiek ahhoz, hogy ne csak a receptek miatt legyenek érdekesek. Talán egy kis kultúrtörténeti féreglyukat is meg lehet velük nyitni. Tegyünk egy próbát!

Címkék

angol (1) borjú (1) citrom (1) csokoládé (1) csuka (1) ecet (1) édesség (1) élesztő (1) galamb (1) hal (1) kalács (1) karalábé (1) karfiol (1) kolbász (1) likőr (1) marha (1) narancs (1) pálinka (1) petrezselyem (4) pite (1) puding (1) répa (1) riza (1) sertés (1) spárga (1) süllő (1) szarvasgomba (1) szavasgomba (1) tej (1) tejföl (2) tejszín (1) teknősbéka (1) tojás (5) tök (1) torma (1) velő (1) zsemlyemorzsa (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Créme pite csokoládéval

2013.02.23. 18:53 towlenghap

Végy 1/4 kilo csokoládét, reszeld azt meg és végy hozzá két kanálnyi lisztet és főzd fel tejben, hogy elég kemény legyen, tégy bele finomra tört czukrot annyit a mennyit kiván és ha felfözted, tégy bele négy tojás sárgáját s keverd jól össze, azután készits tésztát, vágd ketté es az egyiket nyujtsd ki, tedd egy sütőbe és süsd meg, azután kend rá a csokoládét mig a tészta meleg és másik felét tedd rá, vágd fel tetszésed szerint, czukrozd meg jól és add fel.

Szólj hozzá!

Címkék: tojás csokoládé édesség pite

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/5100414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása