1/4 liter forró tejjel forrázz le egy liter szép lisztet s keverd jól össze végy azután hat kanál sörélesztőt és keverd jól össze két kanál finomra zúzott czukorral, s hagyd állani jól befödve mindaddig, mig jól el nem kél, az akkép megkélt élesztőt vegyitsd össze az emlitett leforrázott liszttel s ez lesz a kovászod, 7 liter lisztre önts édes tejet és gyúrd egy negyedóráig, a fentebb leirt kovászt vegyitsd a kalácsnak szánt tészta közzé és gyúrd háromnegyed óráig, sózd meg a tésztát, s önts közibe 16 kanál megizzasztott irósvajat s gyúrd ismét egy negyedóráig, azután négy tojás fehéréből habarj mereveny havat s vegyitsd a tészta közzé, hagyd a tésztát ismét jól megkelni, a megkelés után ismét ujonnan gyúrd meg és fonj az ekképen elkészitett tésztából kalácsokat de hagyd ismét megkelni, végre kend meg tojással és süsd meg.
Fonott kalács (budai mód)
2013.02.23. 20:54 towlenghap
Szólj hozzá!
Címkék: tej kalács élesztő
A bejegyzés trackback címe:
https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr605100834
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.