HTML

Pincekonyha

Találtam pár szakácskönyvet a pincében. Elég régiek ahhoz, hogy ne csak a receptek miatt legyenek érdekesek. Talán egy kis kultúrtörténeti féreglyukat is meg lehet velük nyitni. Tegyünk egy próbát!

Címkék

angol (1) borjú (1) citrom (1) csokoládé (1) csuka (1) ecet (1) édesség (1) élesztő (1) galamb (1) hal (1) kalács (1) karalábé (1) karfiol (1) kolbász (1) likőr (1) marha (1) narancs (1) pálinka (1) petrezselyem (4) pite (1) puding (1) répa (1) riza (1) sertés (1) spárga (1) süllő (1) szarvasgomba (1) szavasgomba (1) tej (1) tejföl (2) tejszín (1) teknősbéka (1) tojás (5) tök (1) torma (1) velő (1) zsemlyemorzsa (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Angol kolbász

2013.02.23. 18:53 towlenghap

Inaitól tisztits meg egy 1/2 kilo gyenge sertéshúst 1/2 kilo borjuhúst és ugyanannyi vese kövérjét, vagdald el tejbe mártott zsemlyével, hat friss zsályalevéllel és czitromhéjjal, sóval, borssal, szerecsendióval és már egyéb szagos zöldségekkel, midőn már az egészet összekeverted, önts hozzá egy kevés bort, hogy a kolbász jobb izü legyen, vizezz meg egy nyujtódeszkát, forgasd meg rajta a morzsát s formálj belőle kolbászokat, melyeket egyforma hosszuságuakra vágj, tedd ezeket vajjal kent papirosban rostélyba vagy süsd meg vajjal serpenyőben, - tölthetsz bele szarvasgombát, melyet előbb szalonnával és vöröshagymával befojtod.

Szólj hozzá!

Címkék: angol borjú sertés kolbász szavasgomba

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr985100395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása