A csukának, süllőnek vagy rizának kiszedvén csontjait és szálkáit, vágd meg apróra adj hozzá ugyanannyi irósvajat, sózd és fűszerezd meg fehér borssal és szerecsendióval, tégy mellé egy meritő kanál apróra vágott és megperkelt csiperke gombát, petrezselyem zöldjét, vöröshagymát, egy késhegynyi majoránnát, két lereszelt tejbe áztatott és kinyomott zsemlyét, három egész tojást, s törd ezt mind össze mozsárban, többi részét a halnak párold meg kissé irósvajban, finomra vágott mogyoróhagymával és petrezselyem zöldjével, hintsd be sóval és metéld szeletekre azon olvasztott irósvaj közzé, melyben a halat pároltad, keverj egy meritő kanál jó féle becsinált hat tojásszéket s vegyitsd közzé, azután rakd a halszeleteket felváltva vágottal, soronként egy vajjal megkent formába, a vágott és halszeletek sorai közé rakhatsz kifejtett rákfarkokat, felforralt spárgát és szeletekre vágott szarvasgombát is, miután mindent beraktál állitsd a formát gőzbe, s midőn megfőtt boritsd tálra és önts reá a jó bőjtimártást.
Hal meridon
2013.02.23. 21:22 towlenghap
Szólj hozzá!
Címkék: süllő csuka hal spárga szarvasgomba riza
A bejegyzés trackback címe:
https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr905100893
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.