HTML

Pincekonyha

Találtam pár szakácskönyvet a pincében. Elég régiek ahhoz, hogy ne csak a receptek miatt legyenek érdekesek. Talán egy kis kultúrtörténeti féreglyukat is meg lehet velük nyitni. Tegyünk egy próbát!

Címkék

angol (1) borjú (1) citrom (1) csokoládé (1) csuka (1) ecet (1) édesség (1) élesztő (1) galamb (1) hal (1) kalács (1) karalábé (1) karfiol (1) kolbász (1) likőr (1) marha (1) narancs (1) pálinka (1) petrezselyem (4) pite (1) puding (1) répa (1) riza (1) sertés (1) spárga (1) süllő (1) szarvasgomba (1) szavasgomba (1) tej (1) tejföl (2) tejszín (1) teknősbéka (1) tojás (5) tök (1) torma (1) velő (1) zsemlyemorzsa (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Rántotta

2013.02.23. 21:55 towlenghap

Verj le bögrébe tetszésed szerinti mennyiségü tojást, adj hozzá sót, fehér borsot, vagy mint fűszert akarsz finomra vágott petrezselyem zöldjét egy meritő kanál jó tejszint, apróra csipkedett irós vajat, keverd ezt jól össze, öntsd egy lapos lábasba, melyben kevés lúdzsirt olvasztottál fel, rakj alá parázs tüzet, s hagyd fölötte mindaddig, mig a vegyület folytonos kavarás közben meg nem sűrűsődik, midőn kitálalod, hints fölé finomra vagdalt metélő hagymát.

Szólj hozzá!

Címkék: tojás tejszín petrezselyem

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr315100967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása