HTML

Pincekonyha

Találtam pár szakácskönyvet a pincében. Elég régiek ahhoz, hogy ne csak a receptek miatt legyenek érdekesek. Talán egy kis kultúrtörténeti féreglyukat is meg lehet velük nyitni. Tegyünk egy próbát!

Címkék

angol (1) borjú (1) citrom (1) csokoládé (1) csuka (1) ecet (1) édesség (1) élesztő (1) galamb (1) hal (1) kalács (1) karalábé (1) karfiol (1) kolbász (1) likőr (1) marha (1) narancs (1) pálinka (1) petrezselyem (4) pite (1) puding (1) répa (1) riza (1) sertés (1) spárga (1) süllő (1) szarvasgomba (1) szavasgomba (1) tej (1) tejföl (2) tejszín (1) teknősbéka (1) tojás (5) tök (1) torma (1) velő (1) zsemlyemorzsa (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Tekenősbéka czitrom-mártásban

2013.02.23. 21:39 towlenghap

A tekenős béka hátára tégy tüzesvasat, s vágd le a fejét, lábait és farkait, mosd meg jól, s főzd addig, mig le nem veheted a tekenőjét, szedd le tisztán külső bőrét, epéjét és belső részeit, tégy serpenyőbe egy darab vajat, tedd bele a tekenős béka lábait, sózd meg fojtsd be jól és hints reá két kanál lisztet, fojtsd be még egy kevéssé, adj hozzá keveset azon léből, melyben a tekenős béka főtt, továbbá fél czitromnak a levét és héjját, forrald fel mégegyszer, kétsze s tálald ki, czitrommártással is lehet feladni melybe a tekenős béka betétetvén jól elfőzetik. 

Szólj hozzá!

Címkék: citrom teknősbéka

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr575100941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása