A tekenős béka hátára tégy tüzesvasat, s vágd le a fejét, lábait és farkait, mosd meg jól, s főzd addig, mig le nem veheted a tekenőjét, szedd le tisztán külső bőrét, epéjét és belső részeit, tégy serpenyőbe egy darab vajat, tedd bele a tekenős béka lábait, sózd meg fojtsd be jól és hints reá két kanál lisztet, fojtsd be még egy kevéssé, adj hozzá keveset azon léből, melyben a tekenős béka főtt, továbbá fél czitromnak a levét és héjját, forrald fel mégegyszer, kétsze s tálald ki, czitrommártással is lehet feladni melybe a tekenős béka betétetvén jól elfőzetik.
Tekenősbéka czitrom-mártásban
2013.02.23. 21:39 towlenghap
Szólj hozzá!
Címkék: citrom teknősbéka
A bejegyzés trackback címe:
https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr575100941
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.