HTML

Pincekonyha

Találtam pár szakácskönyvet a pincében. Elég régiek ahhoz, hogy ne csak a receptek miatt legyenek érdekesek. Talán egy kis kultúrtörténeti féreglyukat is meg lehet velük nyitni. Tegyünk egy próbát!

Címkék

angol (1) borjú (1) citrom (1) csokoládé (1) csuka (1) ecet (1) édesség (1) élesztő (1) galamb (1) hal (1) kalács (1) karalábé (1) karfiol (1) kolbász (1) likőr (1) marha (1) narancs (1) pálinka (1) petrezselyem (4) pite (1) puding (1) répa (1) riza (1) sertés (1) spárga (1) süllő (1) szarvasgomba (1) szavasgomba (1) tej (1) tejföl (2) tejszín (1) teknősbéka (1) tojás (5) tök (1) torma (1) velő (1) zsemlyemorzsa (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Sárgarépa kalarábéval

2013.02.23. 22:20 towlenghap

Megtisztitván és apró szeletekre metélvén a sárgarépát és kalarábét, vájó vassal szúrj ki holdvilágokat mindegyik nemből egyenlő mennyiségben, olvassz fel egy darab vajat, add hozzá az apritott zöld petrezselymet a fentebbiekhez és fojtsd be mig puha nem lesz, de barnának nem szabad lennie, hints reá egy kanál lisztet, hagyd még egy ideig fojtódni, töltsd fel jó levessel, adj hozzá egy darab czukrot, s hagyd jól elfőnni. Czifrázd fel rántott agyvelő kolbásszal, melyet eképpen készits, megfőzvén az agyvelőt sós vizben, tedd hideg vizbe, fejtsd le vékony hártyáját és apritsd össze, olvassz el egy darab vajat, adj hozzá egy kevés apritott zöld petrezselymet sóval, tört borssal, egy marok zsemlye morzsával, s egy kis levessel együtt az agyvelőt, hagyd ezt mind együtt jól elforrni, azután ostyát végy, vágd két részre, márstd friss vizbe, s tégy rá a velőből egy kis részt, takard össze, mártsd leves és tojásba, azután pedig félig zsemlyemorzsába félig lisztbe, süsd meg zsirban sárgára.

Szólj hozzá!

Címkék: répa tojás karalábé velő petrezselyem

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr915100994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása